diumenge, 9 de novembre de 2014


BADALONA VOTA

     Ha arribat el dia. I ha arribat amb total calma i normalitat, la normalitat d’una societat sana i d’un país que se sent lliure i fort per assumir qualsevol repte.
     Badalona, com tot el territori català, té avui cita amb les urnes per transmetre al món qui som i què volem. Abans d’obrir els col·legis ja hi havia ciutadans congregats davant les portes amb un somriure a la cara i una especial emoció als ulls. Un cop han obert les tanques a les 9:00 hi hem entrat aplaudint per la nostra llibertat, la nostra sobirania, i per la munió de voluntaris que han fet realitat aquest somni.
     Els que a banda de votar i signar una denúnica contra l’estat que ens vol privar dels nostres drets, ens hem quedat uns minuts a observar, hem vist escenes corprenedores, com gent molt gran acudint de la mà dels seus néts o besnéts: la Catalunya real. Persones que cap al final de la seva vida han estat a temps d’expressar un desig que han arrossegat amb ells durant dècades. També un record per aquells que no hi ha estat a temps de veure-ho, però que van empènyer i van fer possible amb la seva obra que avui nosaltres en puguem gaudir.
     Ja hem guanyat. Hem vençut les prohibicions, les pors i les amenaces. Hem desconnectat de l’estat que durant 300 anys ha intentar fer-nos desaparèixer com a poble. Segurament, aquesta “votació” és la que té menys efectes jurídics de les que hem assistit, però per a molts ha estat la més emocionant i il·lusionant, a l’espera de la definitiva que s’acosta imparable a velocitat de creuer.
     Hem guanyat, malgrat la xifra que demà se’ns doni, que segur que serà excel·lent. Ho hem fet perquè estem executant aqeust procés amb un nivell de civilitat insòlit i impol·lut. I també perquè hem posat en evidència el baix nivell de democràcia de l’estat espanyol. Cada cop més gent a la resta del món entèn perquè volem ser independents. Hem guanyat la batalla de la imarge, i ara toca treballar per guanyar la batalla final, guiant els nostre spolítics perquè no es desviïn del camí que la socieetat els ha traçat.
     Gaudim tots d’aquest dia amb la vista posada en la propera cita, llavors sí, definitiva.


     Visca Catalunya Lliure!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada